Man aangehouden voor brandstichting

maandag 29 april 2013

Waverveen - Agenten hielden op zondagmiddag 28 april een man aan op verdenking van brandstichting in zijn eigen woning.

Rond 12.45 uur kregen de brandweer en politie de melding van eenbrand in een woning aan de Nessersluis. Ter plaatse bleek dat de twee bewonersuit de woning waren en dat een buurman de brand met twee brandblussers en eentuinslang te lijf was gegaan. De brandweer nam het van hem over. En van debewoners verklaarde dat hij op de eerste verdieping lag te slapen en wakker wasgeworden van de rookmelder, die afging. Hij zag dat er beneden brand woedde enkon via een ladder, die tegen de voorgevel stond, de woning verlaten. Hij hadrook ingeademd en werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, maarhoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Geestelijk verward

De andere bewoner, een 55-jarige man, bleek geestelijk in de warte zijn en verklaarde de brand zelf te hebben gesticht. Daarop hielden agentenhem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is hij door een artsvan de crisisdienst bezocht. Hij is opgenomen in een inrichting voor geestelijkegezondheidszorg.

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Mijdrecht | 112 alarmeringen Mijdrecht | Goedkoop Tanken in Mijdrecht | Supermarkten in Mijdrecht | Weerbericht Mijdrecht