Drie verdachten vast voor overval op woning

dinsdag 14 oktober 2014

Vinkeveen/Breukelen/Vreeland - Maandag 13 oktober 2014 hield de recherche twee verdachten aan voor een overval op een woning van 19 november 2013. Een eerdere verdachte, die in december 2013 was aangehouden, werd op maandag 29 september opnieuw aangehouden.

Die dinsdagavond werd een 56-jarige bewoonster aan de Herenwegin Vinkeveen in haar woning overvallen door meerdere personen. Ze bedreigdenhaar hierbij met een vuurwapen en gingen er onder andere met sieraden vandoor.De daders lieten de bewoonster vastgebonden in haar woning achter. Zij wist loste komen en de politie in te schakelen. Ze raakte lichtgewond.

Rechercheonderzoek

Direct werd een groot rechercheonderzoek gestart. In december2013 besteedde het opsporingsprogramma bureau Hengeveld aandacht aan deze zaak.Door tips van kijkers kon op 13 december een 20-jarige man uit Vreeland wordenaangehouden.

Wegens gebrek aan bewijs werd de verdachte vrijgelaten. Derecherche bleef bezig met het onderzoek en in juli 2014 kwam de zaak nog eenkeer in bureau Hengeveld. Dit keer werden er sieraden getoond die tijdens dezebrute overval meegenomen waren.

Aanhoudingen

Op maandag 29 september hield de recherche de inmiddels21-jarige man uit Vreeland opnieuw aan. Hij zit momenteel vast en moet donderdag16 oktober voor de Raadkamer komen. Maandag 13 oktober konden nog tweeverdachten worden aangehouden, een 23-jarige man uit Vreeland en een 24-jarigeman uit Breukelen. Zij worden donderdag 16 oktober voorgeleid aan derechter-commissaris.

Vierde verdachte waarschijnlijk uit omgeving Vreeland en Breukelen

Bij de overval was een vierde verdachte betrokken. De identiteitvan deze man is nog onbekend. Om hier achter te komen, besteedt bureau Hengeveldwoensdag 15 oktober wederom aandacht aan deze zaak. Een afbeelding van de vierdeverdachte wordt getoond, waarbij een beroep wordt gedaan op de gemeenschap in deomgeving van Vreeland en Breukelen. Aangezien de drie reeds aangehoudenverdachten uit dezelfde kringen komen, komt de vierde verdachte waarschijnlijkuit dezelfde omgeving, of heeft vroeger in die omgeving gewoond.

De recherche hoopt dat de aanhoudingen mensen ertoe beweegtinformatie die ze voorheen niet deelden met de politie, aanleiding geeft om ditnu wel te doen. Degenen die informatie hebben over de identiteit van de vierdeverdachte, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844 ofanoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bureau Hengeveld wordt woensdag 15 oktober om 13.30 uuruitgezonden op RTV Utrecht. Het programma wordt ieder uur herhaald.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Mijdrecht | 112 alarmeringen Mijdrecht | Goedkoop Tanken in Mijdrecht | Supermarkten in Mijdrecht | Weerbericht Mijdrecht